In de horeca werken kan op zoveel plekken, maar nergens is het zo’n belevenis als bij WILDLANDS. Je werkt tenslotte niet zomaar in een horecagelegenheid, maar in een heus dieren- en avonturenpark.

Dat kan coördinator horeca Yvonne Gerding beamen. Al 11 jaar werkt zij vol plezier op de afdeling. “Iedere dag is anders, je weet nooit wat je kunt verwachten!”

Nooit hetzelfde werk

De horeca van WILDLANDS is heel uiteenlopend. Elk parkdeel heeft eigen horecagelegenheden met een eigen menukaart. Er zijn à la carte-restaurants, buffetten, kiosken, mobiles, foodtrucks… noem maar op! Yvonne: “Je kunt eigenlijk overal terecht komen en doet nooit hetzelfde werk.”

Ook de teams zijn heel wisselend, waardoor je dus steeds weer nieuwe collega’s leert kennen. En wat dacht je van de bezoekersaantallen: komen er honderden, of duizenden? In WILDLANDS is geen dag hetzelfde en dus geen dag saai.

Taart en prosecco

De veelzijdigheid gaat verder dan het dagelijkse werk. Zo nu en dan wordt er een borrel, bedrijfslunch of bruiloft in het park geboekt, vaak op een prachtige locatie. Dan krijgt jouw werk als medewerker horeca ineens een extra feestelijk tintje. Je mag bijvoorbeeld prosecco inschenken of helpen met de taart snijden. “Jij kunt eraan bijdragen dat het een geslaagde partij is.”

Werken in de horeca bij Wildlands is altijd een feest

“Als iemand straalt, zie je dat meteen”

“De mensen die hier komen, komen voor een leuk dagje uit. Dus het zijn allemaal vrolijke mensen die je tegenkomt,” zegt Yvonne. Als horecamedewerker maakt dat jouw werk een stuk relaxter. Geen haastje-repje aan de kassa, maar altijd een glimlach en als het even kan zelfs een gezellig kletspraatje. Van beide kanten natuurlijk.

“Gastgerichtheid is iets wat heel belangrijk is en waar ik het personeel heel erg op aanstuur. Dat je straalt als medewerker en zo voor de gast het verschil kunt maken,” legt Yvonne uit. “Jij hebt zelf heel veel invloed op hoe iemand de dag beleeft. Als iemand straalt, zie je dat meteen. Het is heel belangrijk dat de gast ziet dat jij het met plezier doet.”

De gouden tip? Behandel iedere gast alsof het de eerste gast is die je tegenkomt. Zo maak je het leuk voor jezelf én voor de bezoekers.

Trots onderdeel van Wildlands

“Ik werk hier nu 11 jaar. Destijds ben ik in de horeca als bijbaantje naast mijn studie begonnen. Nu ben ik coördinator horeca, wat betekent dat ik shiftleaders aanstuur, het assortiment bepaal, de zorg voor de HACCP draag en erop let dat iedereen netjes en volgens regels werkt,” vertelt Yvonne. Het plezier, de afwisseling en de ontwikkeling maken het werk voor haar nog elke dag leuk. Wat nog meer? “Trots! Dat ik een onderdeel mag zijn van het WILDLANDS-team en mee mag werken aan dit mooie park.”

Die trots belonen we graag. Wist je dat personeel een gratis abonnement op het park heeft? Als je in vaste dienst bent, mag je zelfs 3 vrienden of familieleden meenemen. Ook trots onderdeel van WILDLANDS worden? Neem een kijkje bij onze openstaande horecavacatures of trek de stoute schoenen aan via een open sollicitatie.

Terug naar overzicht