Wat een unieke werkomgeving WILDLANDS is, maak je nergens zo dichtbij mee als op de afdeling park. Hier houd jij je tenslotte rechtstreeks bezig met de verschillende attracties en parkdelen. Dat gaat nooit vervelen, volgens Eerste Medewerker Park Michel van Maanen.

Sinds 2016 is hij werkzaam op deze afdeling, nog altijd met veel plezier. “Het is een hele veelzijdige baan. En als je flexibel bent, zijn er veel mogelijkheden.”

Elke dag afwisseling

Werken op de afdeling park kan betekenen dat je bij een attractie staat ingepland. Jij zorgt dat deze goed en veilig werkt en dat bezoekers snel aan de beurt zijn. Of je kunt juist in het park zelf rondlopen. Je monitort dan de gang van zaken en houdt jouw werelddeel samen met een collega van de afdeling schoonmaak netjes.

Eigenlijk is het altijd een verrassing wat je precies gaat doen. “Waar je staat is afwisselend,” vertelt Michel. “De ene dag ben je bezig op het park en de volgende juist op een attractie. Zo is elke dag lekker gevarieerd en dat maakt het hier juist zo leuk.”

“Je komt op veel plekken”

“En het zijn iedere keer verschillende werelddelen met z’n verschillende diersoorten waar je tussen loopt,” gaat Michel verder. “Dat is gewoon supermooi.”

De parkdelen Nortica, Serenga, Jungola en Animazia hebben elk hun eigen attracties, dierverblijven en unieke eigen sfeer. Overal waar je kijkt, zie je andere dingen en je maakt iedere dag wel weer iets nieuws mee. Krijg je de slingerapen en olifanten te zien? Vang je een glimp op van de robben en ijsberen? Of zijn de kreten van plezier bij de Tweestryd vandaag jouw achtergrondmuziek?

Extra fijn is dat je ook nog eens fysiek gezond bezig bent. Je loopt van hot naar her en bent dus constant in de weer. Dagelijks krijg jij een fikse dosis beweging, en dat lekker in de buitenlucht. Je zou je abonnement op de sportschool haast op kunnen zeggen!

Werken bij Wildlands op de afdeling park

 

Altijd een gezellige sfeer

Uiteraard kom je op de afdeling park veel met bezoekers in aanraking. Je beantwoordt hun vragen, wijst hen de weg en zorgt ervoor dat het hen aan niets ontbreekt. Dat doe je met een glimlach, waar je ook een glimlach voor terugkrijgt. Want dat is het bijzondere aan bezoekers van WILDLANDS – zij komen niet zomaar langs, maar voor een leuk dagje uit. En daar kan jij aan bijdragen.

“Je krijgt hele leuke reacties, bijvoorbeeld bij nieuwe dingen of complimenten als mensen een leuke rit hebben gehad,” zegt Michel. “Die waardering die je ziet als je mensen een leuke dag geeft, dat is wel iets waar je het constant voor doet.”

De bezoekers zijn bovendien niet de enige met wie je leuk contact hebt. “Er heerst een gezellige, informele werksfeer onderling,” aldus Michel. “Nu heb je bij WILDLANDS sowieso veel collega’s, omdat het een groot park is. Dus het is gewoon altijd erg leuk.”

Blijven doorgroeien

Door de jaren heen is WILDLANDS gegroeid. De medewerkers zijn daarbij niet achtergelaten. Zo is Michel begonnen als parkmedewerker, maar heeft hij zich de afgelopen jaren mogen doorontwikkelen tot een aansturende functie. En daar heeft iedereen de ruimte voor.

“Vanuit parkmedewerker kun je bijvoorbeeld worden opgeleid tot assistent attracties en vervolgens doorgroeien naar operator,” legt Michel uit. “Als je flexibel bent, zijn er altijd mogelijkheden.”

Een baan op de afdeling park is en blijft dus een veelzijdige en avontuurlijke ervaring. Elke dag weer. Wil jij je ook aansluiten bij het team van Michel? Bekijk onze actuele vacatures of stuur een open sollicitatie.

Kom ook werken bij Wildlands afdeling park

 

Terug naar overzicht